SYSTO

Van Manager tot Coach

mei 12, 2016

 

In maart bezocht ik de ontbijtsessie “Organisatie opstellingen” van Systo in Hasselt. Het was een (weer)zien met nieuwe collega’s, die zich net als ik onlangs bij Systo hebben aangesloten, en een grote groep geinteresseerden vanuit het bedrijfsleven.

Net voordat ik naar de sessie reed, appte een vriend mij die wist dat ik hier naartoe ging: “Heej Carmen, kijk eens op http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2014-2015/einde-vd-manager.html, mooie uitzending, ook interessant voor jou”. Nou, eerst maar eens dat ontbijtje. Vanuit mijn coachingswerk ben ik bekend met opstellingen, maar organisatie opstellingen, daar was ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar. Ik had mijn man meegenomen (type nucher, zelf manager, wordt door collega’s omschreven als een echte ‘bruggenbouwer’). Twee interactieve business cases volgden. Na afloop noemde mijn man de sessie ‘verrassend’ en ook een ervaring die blijft hangen. Ik vond het een prachtige ervaring om te zien hoe dynamieken in een bedrijf in één oogopslag pijnlijk helder worden, waarna het daadwerkelijke coachen kan beginnen. Wat me vooral opviel  was dat teams meer kunnen bereiken wanneer hen meer vrijheid wordt gegeven en kunnen onderzoeken waar hun talenten liggen. Een te dominante leider, of juist gebrek aan coachingvaardigen van een manager leidt tot weerstand en verkramping.

Zo’n vijf jaar geleden ging ik eens naar een thema avond over het ‘Nieuwe Werken’. Een omslag van een hierarchische organisatiecultuur, naar een horizontale werkrelatie waarbij mensen samenwerken door elkaar te inspireren en te bekritiseren (soms kei hard). Vanuit mijn achtergrond in advocatuur en rechterlijke macht (behoorlijk traditionale organisaties) vergaapte ik me aan deze nieuwe manier van denken/werken in met name de ICT. Zou dit door gaan zetten? En dan nu, daar had je het weer. Die uitzending van ‘tegenlicht’. Dit maal geen snelle ICT-jongens, maar Belgische overheidsinstellingen en Nederlandse aannemers en politiebonden die ‘om’ zijn.

Er is een beweging gaande die stil staat bij de vraag: “Hoe organiseer je een organisatie?”. Regelvrije teams. Managers die zich herbezinnen op hun rol en spreken over ‘innerlijke rust’ en ’collega’s toelaten te bepalen wat ze zelf willen’. Tijd en aandacht voor vrienden en familie als energieboosters voor het harde werken. Tijd voor de mens in het systeem. Iedereen wil iets anders en door mensen verantwoordelijkheid te geven, nemen ze deze ook  ̶  met meer betrokkenheid en minder ziekteverzuim tot gevolg  ̶  . Dit alles geeft stof tot nadenken. Of is het zoals mijn man het noemt de kunst van ‘leadership without authority’. Van manager tot coach.

carmen verschuur 2

Carmen Verschuur is Professional Coach/trainer bij Systo in Leuven. Voorheen werkte zij als echtscheidingsadvocaat in Nederland, verbleef drie jaren als expat in Engeland en woont thans in Brussel (Tervuren). Zij schrijft over wat haar zoal opvalt als coach en in het dagelijkse leven.

Thank you Carmen for the calm and purposeful way you approached our session on time management and organisation. You enabled me to look at my day objectively and identify times which could be used more effectively. I now feel more in control of my schedule and work load and am certainly more productive!- Claire Holly , Head of Pre-Prep, Durlston Court School