fbpx

Workshop Familieopstellingen (WFO 90)

Tijdens de workshop Familieopstellingen maak je kennis met de systemische dynamieken binnen families en relaties in de ruime zin. Wanneer er spanningen zijn of je hindernissen ervaart om jezelf te kunnen zijn, brengt een familieopstelling vaak verheldering in de patronen en welke beweging je kan maken om uit die patronen te groeien. In een familieopstelling kan je allerlei vragen bekijken. Het kan gaan over problemen die telkens weer opnieuw opspelen zoals moeite met begrenzen, jaloezie, onzekerheid, destructieve partnerrelaties, je niet verbonden voelen of specifieke problemen zoals een kind dat het contact verbreekt, onenigheid tussen de kinderen of in de vriendengroep, angsten of trauma. De opstelling brengt in beweging wat gestagneerd is en zet aan tot verandering. Ben je nieuwsgierig naar systemisch werk of hoe het is om representant te zijn of heb je een eigen vraag waar je graag naar wilt kijken? Dan ben je in deze workshop op jouw juiste plek. We gaan aan de slag met de vragen die gesteld worden vanuit de deelnemers. Door de opstelling van jezelf of een ander mee te maken, krijg je inzicht in je eigen stukken met de mogelijkheid om tot een beter evenwicht voor jezelf en jouw systeem te komen.

Doel

Na het afronden van de workshop Familieopstellingen heb je inzichten verworven in je familie, relatie, vriendschappen… Van hieruit kan je een nieuwe beweging in gang zetten. Na deze workshop kan je je vaak beter in anderen verplaatsen en je eigen gevoel herkennen. Je hebt ervaring opgedaan met systemisch werken en de systemische vraagstelling evenals het invoelen als representant. De kracht van familieopstellingen is dat ze patronen zichtbaar maken en uitnodigen tot het doorbreken van deze patronen op een essentiële laag.

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor mensen die graag een persoonlijke vraag betreffende familie of relaties in de brede zin willen bekijken of die hun systemisch bewustzijn willen vergroten of weleens een familieopstelling willen meemaken uit interesse.

Aanpak

Bij aanvang van de dag wordt er nagegaan wie graag een eigen vraag inbrengt. De begeleider voelt aan wanneer welke vraag aan bod dient te komen. Er wordt gekeken naar elk vraagstuk met de nodige aandacht en duiding waar nodig. Dit alles gebeurt binnen een setting waar veel aandacht gegeven wordt aan vertrouwelijkheid en veiligheid. Ellen Vandeput zet haar ruim 15 jaar aan ervaring in systemisch werken in als begeleider van deze workshop. Ze heeft als systemisch trainer reeds verscheidene opstellers opgeleid en heeft haar eigen manier van werken ontwikkeld die voortkomt vanuit de werkwijze van grondlegger Bert Hellinger.

Trainers

Ellen Vandeput
Professional Coach & Trainer
ellen.vandeput@systo.be

Data Sessies

Datum Van Tot
Workshop Familieopstellingen 2023-06-24 09:30:00 16:30:00