fbpx

Talent Motivatie Analyse

Ontdek en ontwikkel talent!

Analyseer drijfveren, talenten, cognitieve capaciteiten, competentieniveau, beroepsinteresses.

Talent motivatie analyse is een uniek instrument waarbij door middel van een interactieve methode de talenten, drijfveren en ontwikkelmogelijkheden van een individu in kaart worden gebracht. De talentenanalyse brengt 22 drijfveren en 44 talenten van mensen in kaart. En daarbij geeft het inzicht op welke werkgebieden een persoon het meest gemotiveerd en talentvol kan functioneren.

Een talentenanalyse benadert mensen positief, is niet veroordelend en biedt veel inzicht in de persoonlijkheid van mensen. De rapportages geven informatie over de talenten van mensen en is ontwikkelingsgericht geschreven. Daarnaast brengt de analyse advies uit over de ideale werkomgeving, effectieve wijze van communiceren en de leer- en ontwikkelstijl. 

Talent- en Competentiepaspoort

De talenten uit de analyse kunnen worden vertaald naar een competentiemodel. Aan iedere competentie liggen één of meerdere talenten ten grondslag. De talentenanalyse geeft inzicht in de ontwikkelbaarheid van deze gedragscompetenties. Zo onderscheidt de talentenanalyse de volgende categorieën voor de competenties: Veel talent, Talent, Matig talent en Weinig talent.

Competentiematch Talent Motivatie Analyse

De Competentie match vertaalt de talentscores van de talentenanalyse naar indicatief matchpercentage op competentie niveau. Hiermee kun je een goed beeld krijgen of een (nieuwe potentiele) medewerker goed past binnen een functie.

Competentiematch Talent Motivatie Analyse

Feedback Talent Motivatie Analyse

In het kader van persoonlijke ontwikkeling is het, naast te weten wat iemand wil (nl gebruik maken van zijn/haar talenten), ook noodzakelijk dat een medewerker feedback krijgt op zijn/ haar getoonde gedrag. Basis hiervoor zijn de gekozen competenties (incl. concrete gedragsvoorbeelden) behorende bij het gekozen competentieprofiel.

Op verschillende momenten is Feedback inzichtelijk te maken en toont de Groeimonitor de ontwikkeling van gedrag.

Performance Matrix

De Performance matrix geeft een combinatie weer van de aanleg op ontwikkelbaarheid van competenties en hoe zichtbaar is dit in het gedrag van de kandidaat. Op basis van de Performance Matrix kan er een effectief persoonlijk ontwikkelplan opgesteld worden.

Beroepsinteresse- en Activiteitenanalyse

De Beroepsinteresse analyse gaat zowel uit van de matchingsbenadering waarbij bij de kandidaten de interesses voor bepaalde beroepssectoren achterhaald worden als de interactionele benadering waarbij interesse voor activiteiten een grotere rol spelen. Met de Beroepsinteresse analyse wordt bepaald welke studie of beroep het best bij een persoon past.

Capaciteitenanalyse

De Capaciteiten analyse is bedoeld voor personen met een leeftijd vanaf 16 jaar vanaf Bachelor niveau. De analyses kunnen afzonderlijk van elkaar worden ingezet en hebben een tijdsduur van 10 tot 30 minuten. De volgende onderdelen zijn in de analyse beschikbaar: Logisch figuurlijk inzicht, Logisch Cijfermatig inzicht, Logisch taal inzicht, Technisch inzicht, Controleren en Rekenvaardigheid.

Teamanalyse

Via de teamanalyse krijg je direct inzicht in de gedragsvoorkeuren en talenten van het team. Hiernaast zie je voor welke competenties teamleden aanleg hebben en hoe de meest effectieve samenwerking tot stand kan komen. Ook geeft teamanalyse ook uitgebreide adviezen over de aansturing van teams en geef inzicht in het teampotentieel.

Team Analyse TMA | Talent Motivatie Analyse
Talent Motivatie Analyse - overzichtswiel talenten

Testimonials Talent Motivatie Analyse

Christophe Nottebaert, CEO Jaimy by Belfius

Elk individu van ons core team vond de talentenanalyse een grote meerwaarde. De groepssessie heeft ons team veel sterker gemaakt. De coaches van SYSTO kennen duidelijk hun vak.

Mogelijkheden

Uitgebreid TMA Rapport

De TMA radar geeft een helder beeld van de uitslag van de meting van 22 drijfveren en 44 talenten van de kandidaat. Het bijbehorend rapport geeft een uitgebreid overzicht van 6 deelgebieden:

  • Emotionele balans
  • Motieven
  • Sociale talenten
  • Beïnvloedende talenten
  • Leidinggevende talenten
  • Organisatorische talenten
Tarief: 290 € excl btw en bespreking

Download voorbeeld rapport

Volledig assessment

Naast een dieptebespreking van de 6 deelgebieden geeft de geaccrediteerde coach:

  • Een compacte beschrijving van de totale persoonlijkheid
  • Overzicht van kwaliteiten en valkuilen
  • Suggesties voor effectief communicatiegedrag
  • Suggesties voor te vermijden communicatiegedrag
  • Omschrijving van de ideale werkomgeving
  • Indicatie van de managementvoorkeuren
  • Suggesties voor verdere ontwikkeling
  • Terugkoppeling N+1
Tarief: 795 € excl btw
Team Sessie TMA

Het is mogelijk om vervolg te geven aan de individuele TMA’s door een teamsessie te organiseren. Vooraf wordt het doel van de sessie helder gemaakt. Tijdens de workshop zal elk teamlid elkaars talenten leren kennen.

Download Team Rapportage Talenten Download Team Rapportage Competenties

22 drijfveren en 44 talenten

Een helder en overzichtelijk rapport

 

 

 

TMA Analyse aanvragen Offerte voor een teamsessie

Vragen?

Ellen helpt je graag verder!

Neem contact op Bel +32 (0)11 15 15 11 Mail Ellen

Nieuwsbrief SYSTO

Ja, ik wil heel graag op de hoogte gehouden worden over

 • Tips voor empowerment
 • Data opleidingen en events
 • Nieuwe trends
Inschrijven op nieuwsbrief