fbpx

Opleiding Professional Coach

Als coach breng je mensen naar hun essentie

Certified Professional Coach worden vanuit bewezen competenties

Je raakt hen, begeleidt hen en inspireert hen om hun kracht in volle vertrouwen te ontplooien. In deze coachopleiding leer je diverse technieken en vaardigheden die je ondersteunen in het coachen. Als coach neem je altijd jezelf mee in het coachingsproces. Je zal de aangeleerde coachingstechnieken tijdens het opleidingstraject dan ook toepassen om je intensief te verdiepen in je eigen groeiproces. We bieden je een veilige leeromgeving met veel diepgang en persoonlijke aandacht waar je je kan ontwikkelen tot een professionele coach.

Kristof Van de Loock, Creative Wonderland

De coach opleiding bij SYSTO heeft mijn verwachtingen absoluut overtroffen! Het is in geen enkel opzicht een klassieke training, het is eigenlijk meer een beleving. De interactie tussen de twee trainers en de cursisten maken integraal deel uit van de opleiding, sterker, zonder deze interactie zou er geen cursus zijn. Je ondervindt aan de lijve hoe het is om te coachen en gecoacht te worden. En de coaching die je hierdoor de facto krijgt, komt er gratis bovenop. Het “voortschrijdend inzicht” in wie je zelf bent als persoon, is onlosmakelijk verbonden met deze manier van trainen, en dat heb ik als een onverwachte – maar zeer welkome – meerwaarde ervaren. Kortom, een aanrader!

Evelien Leppens, Coach

Ik vond de opleiding Professional Coach bij SYSTO en absolute aanrader. Niet alleen als je jezelf wil vestigen als professionele coach, maar ook om aan jezelf te werken. Uiteindelijk start alles met jezelf. De passie en kennis die Ellen en Andy hebben voor coaching was voelbaar tijdens de hele opleiding. Voor mij zijn ze echte inspiratiebronnen. Ze weten je op de juiste manier te raken en halen het beste in jezelf naar boven. Soms was het confronterend, maar net dat vind ik een kracht bij SYSTO. Ze draaien niet rond de pot. Je weet direct waar je staat. Ik heb tijdens deze opleiding mijn eigen passie kunnen ontdekken. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om met SYSTO verder te gaan in de vervolgopleiding Systemisch Coachen.

Nele Ceelen, Trainer

Deze opleiding is hands-on, toegankelijk en biedt de mogelijkheid om dieper in te gaan op de modellen die worden aangereikt. Daarnaast nodigt de opleiding uit om jezelf in vraag te stellen en op zoek te gaan naar je eigen sterktes en punten waar aan gewerkt kan worden. Je wordt hierin ondersteund en begeleid op een professionele manier, op jouw maat in een veilig kader waarin ruimte is om tussen het serieuze werk door ook eens goed te lachen. Het is een cadeautje voor mezelf geweest dat ik erg koester!

Na de opleiding Professional Coach kan je

 • op zelfverzekerde en rustige manier een coachingsgesprek voeren
 • actiever luisteren en de vraag achter de vraag horen
 • gericht vragen stellen die je gesprekspartner snel tot de essentie doen komen
 • motiveren tot het behalen van doelen
 • patronen herkennen bij je gesprekspartner en deze met jouw interventie doorbreken
 • effectiever communiceren
 • een uitgebreide toolbox aan coachingstechnieken en modellen inzetten
 • jouw eigen emoties en die van de ander beter herkennen en benutten
 • zorgen voor jezelf en meer betekenen voor de ander
 • starten als zelfstandig coach of werknemers coachen binnen het bedrijf
 • vol zelfvertrouwen jouw persoonlijke missie waarmaken
Ontwikkel je coaching skills tijdens de opleiding professional coach ICF

Testimonials

Yves Lauwaert, Directie Igo

Investeren in deze coaching opleiding is een van de beste ‘moves’ die ik ooit heb gemaakt. Het heeft me uit de eindeloze ‘loop’ gehaald van ‘het uitzoeken voor mezelf van wat ik eigenlijk zou gaan doen’. Bedankt Ellen, Andy en mijn mede-cursisten om voor deze beweging te zorgen!

Benoit Devreker, Zaakvoerder

In de opleiding ben ik naar mezelf gegroeid. Door voor mezelf te leren zorgen en mezelf beter te leren kennen heb ik de anderen in de groep iets kunnen geven. De reacties die dat teweeg brachten hebben mezelf verbeterd. Een gevoel van warmte en verbondenheid heeft me veel energie gegeven waar ik vandaag nog elke dag van geniet. Het was een fantastische reis, zo blij dat ik het heb meegemaakt. 1000xdank

Ruth Geudens, Coach

Boven verwachting. Een opleiding waarbij je aftelt naar de volgende lesdagen. SYSTO heeft zeer getalenteerde trainers. Ze slagen erin om de groep op de voorgrond te zetten en het leerproces centraal. Ik vond het prachtig.

Het programma

Module 1: Jezelf als coach met een oplossingsgerichte blik naar de toekomst

 • In deze module focussen we ons op de coachingcompetenties die je jezelf eigen zal maken doorheen de opleiding.
 • Je leert over inhoudelijke en relatiecontracten die je afsluit in een traject.
 • Als coach leer je in deze opleiding grondig veiligheid creëren en is er veel aandacht voor jouw houding als coach.
 • De juiste vraag op het juiste moment. Doorheen de hele opleiding leer je verscheidene vraagtechnieken. In de eerste module is oplossingsgericht coachen één van de eerste vraagtechnieken die aan bod komt.
 • Het GGG-model is een model uit de cognitieve gedragstherapie en helpt je om patronen te veranderen.
 • Coachend Toekomstgericht Tekenen is een erg doeltreffende techniek uit je toolbox als coach die je aanleert en inoefent tijdens deze module.

Module 2: Coachende communicatie bereikt doelen

 • In deze module leer je Verbindende Communicatie toepassen. Deze communicatie versterkt je coachee naar zijn omgeving toe. Zowel in teamcoaching, relatiecoaching e.d., als in het bekomen van ondersteuning in veranderingsprocessen is dit een enorme meerwaarde.
 • SMART Doelstellingen is een methodiek die je aanleert die de kans op het bereiken van doelen enorm vergroot.
 • Je leert opdrachten meegeven die de slaagkans van het traject vergroten.
 • Metaforisch Coachen is een tool die je inzet om weerstand te omzeilen en samen met je coachee in verbinding een doel te bereiken.

Module 3: De kracht van oplossingen vanuit de coachee

 • In deze module leer je achterhalen op welk niveau het probleem van de coachee zich bevindt en hoe je dat aanpakt. De Logische niveaus uit NLP brengen helderheid in het probleem van de coachee. Je leert om de coachee naar de oplossing van zijn probleem te begeleiden met deze doeltreffende techniek.
 • Aan de hand van succeservaringen begeleid je jouw coachee naar het inzetten van eigen hulpbronnen met de juiste vraagstelling.
 • Herkaderen is een methodiek die je aanleert om een probleem en oplossing anders te bekijken en dit in te zetten bij bijvoorbeeld teamcoaching.
 • Je leert oordeel van je coachee constructief omzetten naar inzicht en groei

Module 4: De diepere systemische blik van de coach

 • Systemisch Coachen is een erg boeiende en doeltreffende wijze van coachen die een diepgaand evenwicht brengt bij de coachee. In systemisch coachen gaat onze aandacht naar 3 wetmatigheden binnen groepen die een zicht brengen op dynamieken die zich afspelen. In deze module gaan we hiermee intensief aan de slag en kom je als cursist ook je eigen blinde vlekken tegen. Systemisch coachen maakt een unieke en sterke coach van je en zorgt voor werkelijke verandering bij je coachee.

Module 5: Groei versterken samen met de ander

 • Doorheen de hele opleiding ontvang je veel gerichte feedback. Deze module is een bekroning op het groeiproces dat je doorlopen hebt in de opleiding. Jouw vaardigheden worden helderder en je leert beter feedback ontvangen en geven.
 • Op de tweede dag van deze module heb je een coachinggesprek met een externe coacheerond een echte case. Jouw gesprek wordt nadien besproken en geeft je de kans om je eigen groeiproces bevestigd te zien.
 • Overdracht en tegenoverdracht komen ook uitgebreid aan bod als belangrijk onderdeel van coaching.

Certificatiedag

 • Kernkwadranten leer je als laatste methodiek in deze opleiding in te zetten. Deze methodiek vergroot het inzicht in jezelf en je coachee.
 • Na bespreking van jouw persoonlijk verslag, evalueren we je kennis en kunde doorheen de opleiding.
 • Op het einde van deze dag ontvang je jouw welverdiende certificaat en mag je jezelf met zelfvertrouwen een Professional Coach noemen.
 • We ronden de opleiding af met een receptie.

Aanpak

De coachopleiding verloopt in modules van 2 aaneensluitende dagen per maand, dit gedurende 5 maanden en 1 certificatiedag op het einde van de opleiding. Tijdens iedere module werken we rond verschillende thema’s. Er wordt tijd besteed aan theoretische achtergrond, persoonlijk proceswerk en het aanleren van nieuwe technieken. Deze technieken worden onmiddellijk toegepast tijdens coachingsgesprekken onderling. We werken rond echte thema’s, geen rollenspellen, opdat persoonlijke groei kan leiden tot een betere coach. Voor de certificatiedag dien je een persoonlijk verslag in van jouw evolutie tijdens de coachopleiding.

Schrijf je NU in voor de eerstvolgende opleiding professional coach

 

Een diepgaande coachopleiding mét impact!

We werken samen naar een doel.

 

 

Kennismakingsgesprek

Nieuwsbrief SYSTO

Ja, ik wil heel graag op de hoogte gehouden worden over

 • Tips voor empowerment
 • Data opleidingen en events
 • Nieuwe trends
Inschrijven op nieuwsbrief